Hamilton: Alonso szóba áll velem

2007.08.10. 11:42
A vb-pontversenyben vezető Lewis Hamilton tagadja, hogy nem állna szóba vele csapattársa, Fernando Alonso. Az angol szerint a szintén

Akkora nyomás nehezedik a McLaren-Mercedesre és a címvédő Fernando Alonsóra, hogy ilyen körülmények között nagyon nehéz sportszerűnek maradni - állítja a Forma-1-es világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton.

Megbánt néhány dolgot

A két versenyző és az istálló körül azóta nagyon feszült a hangulat, hogy a magyar futam időmérő edzése végén Alonso a boxutcában maradt kerékcseréje után. Így feltartva a fiatal társa, aki már nem tudott mért gyors kört menni, miközben ő még megszerezte az első helyet. Az esetet kivizsgálták, Alonsót hat hellyel hátra sorolták, a McLaren nem kapta meg a konstruktőr-vb-ben a pilótái által megszerzett tizenöt pontot.

"Az állandó győzelmi kényszer miatt nem olyan oldott és felszabadult nálunk a hangulat, mint korábbi csapataimnál volt" - mondta Hamilton. "Fernando úgy érzi, hogy a gárda inkább engem támogat, nekem is voltak ilyen érzéseim, csak fordított előjellel. A vita, az ellenségeskedés semmit nem old meg, de teljesen érthető, hogy ilyen kiélezett helyzetben mindenki könnyen elveszti a fejét. Én is csináltam az utóbbi hetekben olyan dolgokat, melyeket már megbántam."

Hamilton nem kívánt állást foglalni Alonso esetleges távozásával kapcsolatban. "Ez kizárólag az ő dolga. Egy esetleges pilótaváltás sem változtat a helyzeten, akkor az új versenyzőtárs vállán lesz akkora nyomás, mint most Alonsóén."

A brit versenyző szerint a kémbotrány és a rendkívül kiélezett világbajnoki pontverseny együttesen vezetett ahhoz, hogy ilyen feszült lett a helyzet az istállón belül. "Bármi történik is, lehet akármekkora a feszültség, az nagyon fontos, hogy a számunkra kijelölt útról ne térjünk le, az előre eltervezett munkát minden körülmények között el kell végezni. Szerencsére ezzel nincs gond, más pedig nem számít."

Tisztelik egymás

A fiatal angol azonban a BBC cikke szerint tagadja, hogy nem állna szóba vele a spanyol. A hét elején még olyan nyilatkozatot közöltek tőle a lapok, amelyben azt állította, hogy a spanyol a magyar futam óta nem beszél vele.

"Nem vagyunk háborúban álló csapattársak, ahogy az elterjedt. Bár tényleg nem beszéltünk vasárnap, de azóta többször is váltottunk szót egymással és továbbra is munkakapcsolatban vagyunk. Fernando és én azt tervezzük, hogy a következő futamig kapott szabadság alatt találkozunk."

A vb-ben vezető pilóta azt is mondta, mindketten versenyző típusok, akik kizárólag nyerni akarnak és tisztelik egymást.

A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen azt mondja, a helyzetért elsősorban Alonso hibáztatható, aki láthatóan nem tudja elviselni az újonc sikereit. A finn szerint a 80-as években a Senna-Prost-csatában edzett Ron Dennis csapatfőnök a megfelelő személy a kialakult helyzet kezelésére.

A pontversenyt Hamilton 80 ponttal vezeti, a kétszeres világbajnok hét ponttal van lemaradva. A következő futamot augustus 26-án rendezik Isztambulban.