Alonso bepánikolt Mogyoródon

2007.08.21. 14:02
Megijedt az újonc Lewis Hamilton teljesítményétől Fernando Alonso, ez vezetett a hungaroringi feltartásos botrányhoz, állítja a volt motoros és F1-es világbajnok John Surtees. A két pilóta istállója, a McLaren bizakodik, és csak a hétvégi Török GP-re koncentrál.

Háromhetes vakáció után a hétvégén Törökországba utazik a Forma-1. A Magyar GP óta tesztelni sem lehetett, a legutóbbi érdekes esemény Lewis Hamilton hungaroringi győzelme, illetve a McLaren csapatbalhéja volt, ami azóta is a sajtó fő témája.

Az incidens miatt az istálló nem szerezhetett pontokat Mogyoródon, de a büntetés ellen fellebbezett, döntés szeptember 19-én várható, szűk egy héttel a 13-i kémügybeli fellebbviteli határozat után.

A mogyoródi hétvégén Fernando Alonso és Lewis Hamilton okoztak botrányt a pályán, az ügyet a média bonyolította, az utóbbi hetekben mindenki összevissza írogatott, nyilatkozott, a McLaren-főnök Ron Dennis kezéből kicsúszott az irányítás.

Helyettese, Martin Whitmarsh állítja, teljesítményüket nem befolyásolja a nehéz időszak. "Minden hétvégének megvannak a maga kihívásai, Magyarországon meglehetősen egyediekkel kerültünk szembe és a sajtó is írogatott ezt azt. Semmi sem csökkentette viszont Fernando és Lewis elszántságát és felkészültségét" - idézte az autosport.com.

A csapattársak egy ideig nem szóltak egymáshoz, Alonso a távozással fenyegetőzött. Azóta állítólag többször is beszéltek, de az egyetlen motoros gyorsasági világbajnok és egyben F-1-győztes John Surtees szerint egyértelműen Hamilton jött ki jobban a szituációból, ami nem kedvez Alonsónak.

"Hamilton a Magyar GP után még elszántabb, hogy véghez vigye célját. A győzelmét csak az istálló pillanatnyi tehetetlensége zavarta meg, az eset után úgy érezhette, csapata nem állt mögéje" - utalt az exversenyző arra, hogy Alonso feltartásos manőveréért a McLaren-főnök nyíltan a fiatal angolt hibáztatta.

Surtees úgy gondolja, Alonso bepánikolt, hiszen a szezon előtt úgy tervezhette, kétszeres világbajnokként kedvezményezett lesz a McLarennél, ám az újonc felvette a tempóját: "Alonsót mindig is nagyra tartottam, megérdemelten lett kétszeres bajnok, de úgy tűnik, társa teljesítménye megzavarta őt és képzelt első számú pilóta pozícióját".

A világbajnokságot Hamilton hét ponttal vezeti Alonso előtt, mindketten három-három futamot nyertek, csapatuk megerősítette, nem állítják sorrendbe őket, továbbra is egyenlően kezelik mindkettőjüket.

A McLaren-motorszállító Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug különösen nehéz szezonhajrára számít, annak ellenére, hogy pilótái magabiztosan vezetik a vb-t.

"A team minden tagja a munkájára összpontosít, mert hat verseny áll előttünk két hónapon belül, három kontinensen, ami nem lesz sétagalopp. Igaz persze, hogy az ausztrál idénynyitó óta egyik futam sem volt az" - összegezte véleményét Haug.