Hamilton: Egész jól jöttem ki belőle

2007.08.27. 10:46
Másodszor kapott defektet 2007-ben Lewis Hamilton, a Török Nagydíjon újra a jobb első abroncsa szállt el, mint júliusban az Európa GP-n. A pontvesztés miatt nem aggódik, mert még vezeti a világbajnokságot.

Biztos harmadik volt csapattársa és vb-riválisa előtt a Török GP-n Lewis Hamilton, egy ponttal növelte volna előnyét a világbajnokságban, de a futam kétharmadánál defektet kapott, két helyet, végül két pontot veszített Fernando Alonsóval szemben.

"Egy kicsit szerencsétlen eset, mert jól ment egész hétvégén, partiban voltunk a Ferrarival a futam nagy részében" - nyilatkozta a futam után.

Az újonc végig négy másodpercen belül volt az olasz kocsikkal, bár a győzelemre valójában nem volt esélye.

"A gumi darabjai repültek, nem tudtam megállítani a kocsit, de legalább nem a kavicságyban végeztem, és pontokat szereztem. Eltörhettem volna a légterelőt, a felfüggesztést a boxba menet, úgyhogy azt hiszem, egész jól jöttem ki belőle."

Szerencséje, hogy a kör kétharmadánál szállt el a gumi, nagyjából épp második tankolásának ideje előtt, balszerencse viszont, hogy pont abban a fordulóban, amikor Alonsónak kerékcserére kellett jönnie, így szerelőcsapata nem tudott felkészülni a fogadására.

A hungaroringi eset miatt erre a hétvégére már külön brigádot kapott a két versenyző, arra sem volt idő, hogy váltsanak, így Hamilton abroncsait sajátjai hozták ki a garázsból, de Alonso emberei cserélték le.

"Az első szárny eltörhetett, nem tudom, miért nem kaptam újat. Valószínűleg mert túl sok időbe telt volna, de így alulkormányzott lett a kocsi, alig tudtam kanyarodni, esélyem sem volt befogni a BMW-t."

Idén másodszor kapott defektet kritikus helyzetben az angol tehetség. A júliusi Európa GP időmérőjének döntő harmadában, a pálya leggyorsabb kanyarjában szállt el szintén a jobb első kereke egy rögzítési hiba miatt. A pilóta kórházba került, bár baja nem esett, a másnapi versenyen csak tizedikként rajtolhatott.

Öt futammal a befejezés előtt Hamilton előnye öt pont Alonso, tizenöt Felipe Massa, tizenhat Kimi Raikkönen előtt, vagyis vezet, de a Ferrarik közelítenek.

Ő nem aggódik esélyei miatt: "Ez csak egy pici probléma. Mindig vannak akadályok, de az előző futamot megnyertük, van még hátra öt, még mindig elöl vagyok, úgyhogy nyugi, még nincs veszve semmi."