Már a McLarent is zavarja Alonso nyafogása

2007.08.28. 11:07
A hétvégi Török Nagydíjon nyíltan, újságírók előtt kritizálta csapatát, a McLaren-Mercedest Fernando Alonso, mert szerinte annak vezetői nem ismerik el kellően, amit ő az istállóért tett. A Mercedes-főnök inkább nem szólt vissza, Niki Lauda szerint Alonsónak abba kellene hagynia a siránkozást. A Ferrarinál nincs ilyen gond.

Nyíltan bírálta a hétvégi Török Nagydíjon csapata, a McLaren-Mercedes vezetőit Fernando Alonso, mert szerinte nem támogatják őt eléggé az istálló másik pilótájával, Lewis Hamiltonnal szemben.

Jobb, ha nem válaszolnak

"A télen rengeteget tettem a csapatért, az autó sokkal gyorsabb lett, miután dolgoztam vele. Úgy érzem, ezt nem ismerik el kellőképpen" - idézte az autosport.com.

A kissé morcos Alonso Isztambulban (fotó: AFP)

A világbajnokság első két helyén Hamilton ötpontos vezetésével álló pilóták Monaco óta harcolnak, a csúcspont a hungaroringi feltartás volt. A kétszeres világbajnok szerint a team többet segít Hamiltonnak, a spanyol már azt is elérte, hogy kettejüknek két külön szerelőbrigádot állítsanak föl a kerékcserék, illetve a tankolások elvégzéséhez.

"Olvastam az idézetet, láttam, milyen hatást keltett. Nem segít az ilyesmi, jobb ha a csapat nem is válaszol rá. Véleményünk persze van" - reagált Alonso nyilatkozatára a Mercedes-sportigazgató Norbert Haug hétfőn.

Lauda: A jobb lábában keresse a hibát

A volt háromszoros világbajnok Niki Lauda Alonsót kritizálta a német Bildnek adott interjújában. "Alonso kifogásokat keres, ahelyett, hogy panaszkodna, inkább gyorsabban kellene vezetnie. Ha továbbra is másban kutatja a hibát, nem pedig a jobb lábában, veszíteni fog, mert Hamilton tökéletesen dolgozik. Az angol csak a munkájára figyel és gyors. Alonsónak is ezt kellene tennie."

A Ferrarinál hasonló helyzetben van a két pilóta, mégsincs semmiféle probléma. Felipe Massa egy ponttal van Kimi Raikkönen előtt, de egyszer sem kritizálta egyikük sem az istállót, nem követelt több támogatást. Pedig a Hungaroringen Massa autóját egyszerűen elfelejtették megtankolni az időmérőn, ami miatt az egész hétvégéje tönkrement.

A brazilt az isztambuli hivatalos sajtótájékoztatón az exmclarenes David Coulthard még provokálta is. "Felipe, ilyen hiba nem lehet véletlen, szerintem Kimit akarják nyomni, nem? - kérdezte a ferraristól, aki elutasította a feltételezést.

A Ferrarinál továbbra sincs szó csapatsorrend kijelöléséről. "Pillanatnyilag szükségtelen bármelyik pilótánkat is előnyhöz juttatni. Csak egyetlen pont választja el őket" - erősítette meg az egyenlő elbánást Jean Todt csapatfőnök.