Briatore: Imádnám, ha Alonso visszajönne

2007.08.29. 17:50
Visszavárja expilótáját, Fernando Alonsót a Renault-hoz a francia csapat főnöke, Flavio Briatore. Úgy tűnik, a feltételek adottak, csak a kétszeres bajnokon múlik a visszatérés.

Nagyon szeretné újra csapatában, a Renault-nál látni expilótáját, Fernando Alonsót a franciák főnöke, Flavio Briatore. A spanyolt az olasz menedzser hozta a Forma-1-be, a páros két világbajnokságot nyert együtt tavaly előtt és tavaly, majd a versenyző a McLarenhez távozott.

Új istállójánál viszont nem várt ellenfélre akadt az újonc Lewis Hamiltonban, akit nem helyeztek mögéje, a szituációból konfliktus lett. Kellett persze ehhez, hogy tizenkét futam után az angol öt ponttal vezeti előtte a világbajnokságot.

A hungaroringi botrány után Hamiltonnal egy ideig nem beszéltek, Alonso fenyegetőzött, 2007 végén annak ellenére eligazol, hogy megállapodása 2009-ig a britekhez köti. A Török GP előtt kibékültek, de az újságíróknak azt nyilatkozta, a McLarennél a vezetők nem honorálják eléggé, amit ő az év elején az istállóért tett.

Isztambulban nem is saját csapatával, hanem a Renault-sok szállodájában lakott. A Magyar GP után felmerült, Ron Dennis McLaren-főnök elengedné, mert elegük van a nyafogásából, ám ezt a menedzser cáfolta.

Szerdán aztán Briatore a Marca című spanyol sportlapnak adott interjút, és agyondicsérte Alonsót.

"Nem tagadhatom, hogy nagyszerűnek tartom Fernandót, csak az a baj, hogy a McLarennel van szerződése. Nagyon különleges pilóta, remekül megvoltunk együtt a Renault-nál, ez kívülről is látszott. Annak ellenére is barátok maradtunk, hogy aláírt a McLarenhez."

Megerősítette, nem csak visszavárja, akarja, hogy visszamenjen: "Egyértelmű, imádnám, ha újra a csapatomban lenne, szerintem mindenki szeretné, hiszen különleges."

A spanyol sajtó szerint az újraegyesülésnek nincs sok akadálya, a Renault-főszponzor ING örülne, ha világbajnok lenne az egyik kocsiban, a volt támogató Telefonica pedig állítólag jelezte, kész állni Alonso 20 millió eurós gázsiját.

Ha minden igaz, szeptember közepéig kiderülhet a kétszeres bajnok jövője, akkor jár le ugyanis Giancarlo Fisichella opciós Renault-szerződése, vagyis ha addig nem hosszabbítanak vele, a helye megüresedik. Az utód egyelőre Nelsinho Piquet, de ha Briatore a Szeptember 16-i Belga GP után nem jelenti be, kik lesznek a versenyzői 2008-ban, sejteni lehet majd, Alonso megszerzésén dolgozik.