Hamilton mellé Adrian Sutil a favorit

2007.11.05. 12:49
Fernando Alonso távozott a McLarentől, a sajtó találgat, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2008-ban. Az istállóvezetők szabadon igazolható, lehetőleg német pilótát akarnak, de nem Ralf Schumachert.

Szakított a hétvégén a Mclaren istálló és Fernando Alonso: jó félévnyi hadakozás után közös megegyezéssel váltak el. A sajtó azt találgatja, ki jön a helyére.

"Csak tippelni tudok, Nick Heidfeld a BMW-é, szerintem marad Nico Rosberg, Adrian Sutil és Heikki Kovalainen" - idézte a McLaren fix versenyzőjét, Lewis Hamiltont az autosport.com.

Az angolnak mindegy, hármuk közül kit igazolnak, mert mindegyiküket jól ismeri: Rosberg gokartban, Sutil a Forma-3-ban csapattársa is volt.

Norbert Haug, a McLaren-motorszállító és résztulajdonos Mercedes sportigazgatója elárulta, nem bánná, ha német pilótát szerződtetnének, így Rosberg és Sutil a legesélyesebbek. Kovalainen valószínűleg akkor kerülne szóba, ha a Renault megállapodna Alonsóval, ám ez még nem biztos.

Az istállóigazgató Martin Whitmarsh a brit Guardian című lapnak megerősítette, csak olyan tehetséggel kezdnek tárgyalni, aki szabadon igazolható, vagyis nincs élő szerződése másik gárdánál, és nem kell kivásárolni.

Rosbergnek él a kontraktusa a Williamsszel, ám Sutilnak lejárt a Spykernél, így egyelőre úgy tűnik, ő a favorit Hamilton mellé.

Valószínű viszont, hetek telnek el, amíg a McLaren hivatalosan bejelent valakit. "Diktálhatunk a piacon, így nem sietünk sehová" - nyilatkozta Whitmarsh, aki azt sem hallgatta el, néhány versenyző már bejelentkezett hozzájuk.

A Guardian úgy tudja, az első ajánlkozó Ralf Schumacher volt, aki német is, szabadon igazolható is, miután a Toyota megvált tőle, de a McLarennél azonnal közölték vele, nem szerepel a terveik között.