Hova toltátok az új kocsinkat?

2008.01.16. 15:29
Nem szervezett ünnepséget 2008-as autójának bemutatására a Red Bull istálló: a jerezi versenypálya boxába tolták a gépet, ahol az újságírók megnézhették és lefényképezhették, és kész.

Egyszerű autóbemutatót tartott szerdán a Red Bull Racing Jerezben: kigurították a kocsit a boxutcába, és lefényképeztették a fotóriporterekkel.

A 2008-as neve RB4, színeiben ugyanolyan, mint az előző RB3-as, aminek egyértelműen az utóda, nem új koncepció. Ez természetesen a formáján is látszik, űttörő aerodinamikai újítások nincsenek rajta, de szinte mindenen finomítottak, állítják alkotói. Tervezője az ex-mclarenes Adrian Newey, így nem meglepő, hogy a rivális MP4-23-asára emlékeztet.

Red Bull-Renault egyszerűen tálalva - kattintson!

"A kocsi az RB3 fejlesztése, ezért könnyebb lesz a csapatnak dolgoznia vele" - idézte Neweyt az autosport.com.

Tavaly a gárda legnagyobb problémája az autó megbízhatatlansága volt; a mérnök szerint azon dolgoztak, hogy ezt kiküszöböljék. A cél érdekében viszont nem kellett semmit feláldozniuk, "az RB4 kompromisszumok nélkül készült".

A tulajdonos Red Bull idén is bőségesen támogatja a csapatot, amelynek pilótái sem változtak, továbbra is David Coulthard és Mark Webber ül volán mögé a futamokon. A tesztelő egy fiatal svájci tehetség, Sebastian Buemi lesz.

Az autót Renault-motor hajtja, szerdán már a próbaköröket is megtették vele. A gárda célja, hogy a Ferrari és a McLaren mögötti mezőnybe krüljön, a BMW és a Renault társaságába.