Auguszta
-3 °C
2 °C

200 km/h-val gázolt kutyát a kis Senna

2008.05.13. 17:54
Kutyát csapott el a törökországi GP2-es futamon Bruno Senna, az 1994-ben meghalt háromszoros F1-bajnok Ayrton Senna unokaöccse. Az állat azonnal elpusztult, a pilóta nem sérült meg, csak a kocsija.

Elütött egy kutyát a hétvégi török GP2-es futamon Bruno Senna, a háromszoros F1-világbajnok Ayrton Senna unokaöccse.

Az iSport csapat pilótája a 15. helyről rajtolt, de 6.-nak jött előre több előzés után, amikor két eb került a pályára. Az egyiket sikerült kikerülniük a pilótáknak, a kisebbet viszont 200 kilométer/óra körüli tempónál eltalálta Senna kocsijának jobb első gumija.

Az állat azonnal elpusztult, az autó jobb első felfüggesztései elhajlottak, a kerék majdnem kitört, Sennának fel kellett adnia a futamot.

A becsapódás óriási erejű lehetett, a versenyt közvetítő csatornák nem ismételték meg tisztán az ütközést.

Korábban Brazíliában került pályára kutya néhány éve, de akkor mindenki elkerülte. A futamot ezúttal biztonsági autós szakasz szakította meg, amíg a túlélő másik négylábút el nem távolították az aszfaltról, lassan mentek a gépek.

Mivel ugyanez a néhány órával későbbi F1-es Török Nagydíjon is megtörténhetett volna, az FIA tudni akarja, a szigorú biztonsági előírások ellenére hogyan kerülhettek állatok a pálya területére. Vizsgálat indult, amit a Forma-1-es pilóták szervezete is elengedhetetlennek tart, hiszen szerencsétlenebb esetben Senna is megsérülhetett volna.