Coulthard kiszáll a Forma-1-es autóból

2008.07.03. 16:16 Módosítva: 2008.07.03. 16:22
A 37 éves pilóta a hétvégi Brit Nagydíj előtt jelentette be, csak az év végéig versenyez az F1-ben. Jelenlegi istállójánál marad tanácsadóként, és más kategóriákban akar vezetni.

Befejezi Forma-1-es pályafutását a szezon végén David Coulthard, közölte a pilóta csapatán, a Red Bull Racingen keresztül csütörtök délután.

A 37 éves versenyző csak az F1-es autókat hagyja el, biztosan kipróbálja magát másik kategóriában, a sorozattól pedig nem búcsúzik: jelenlegi istállójánál marad tanácsadóként, akár a tesztelhet is.

”Az év elején határoztam a visszavonulásról, de a sisakot még biztosan nem teszem le, új kihívásokat keresek” – írta Coulthard sajtóközleményében.

A bejelentés időpontja nem véletlen, a hétvégi hazai, Brit Nagydíj előtt akar elbúcsúzni rajongóitól a skót.

Coulthard 1994-ben került a Forma-1-be a Williamsnél, majd kilenc évig a McLarennél versenyzett. 2005 óta a Red Bull pilótája.

Szűk tizenöt szezon alatt tizenháromszor nyert futamot, 236-szor indult, 12-szer startolt az első rajthelyről, 62-szer állt dobogón, legutóbb június elején, Kanadában.

Visszavonulásának oka, hogy a Red Bull jövőre Mark Webber mellett fiatal tehetségét, Sebastian Vettelt akarja alkalmazni, de a tanácsadói pozíció kedvező Coulthard számára. Más csapatnál még indulhatna, de valószínűleg csak gyengébb autóval.