Schumacherék lenullázták a csoda-Ferrarit

2008.07.29. 14:01
Összetört egy sportautót a Nürburgringen Michael Schumacher. A hétszeres világbajnok Ferrarija 250 kilométer/órás sebességgel csapódott a korlátnak. Arról még vitatkoznak, hogy ő vezetett-e.

Tönkretett egy 215 ezer euróba, mintegy 50 millió forintba kerülő Ferrari F430 Scuderia sportkocsit Michael Schumacher.

A hétszeres világbajnok a hírhedt Nürburgringen szórakozott, amikor 250 kilométer/órás sebességnél a szalagkorlátnak csapódott. A Bild szerint az autó totálkárosra tört, de a hétszeres világbajnok nem sérült meg.

3555878779-frankfurt-top-twenty-ferrari-f430-scuderia

”Összetörtük az autót, de egy másikkal folytatjuk a körözést” – idézte sajtófőnöke, Sabine Kehm a hétszeres Forma-1-es világbajnokot, aki az ütközés után azonnal értesítette őt, semmi baja.

Schumacher és a Ferrari egyik tesztpilótája, Raffaele de Simone ült az autóban, a közelben tartózkodók állítják, az exbajnok vezetett, Luca Colajanni Ferrari-szóvivő viszont a Bildnek azt mondta, de Simone ült a volánnál.

Az angol sajtó egységesen állítja, Schumacher a tettes, a német bizonytalan, a legismertebb olasz sportoldal, a gazzetta.it nem ír az esetről.

A 39 éves sportember 2006-os F-1-es visszavonulása óta legtöbbször motorozik, amatőr versenyeken indul. Indén ötször esett, de mindig megúszta, ahogy a hét végén sértetlenül szállt ki a Ferrariból is.