Massa: Nagyon rosszul érzem magam

2008.08.04. 07:14 Módosítva: 2008.08.04. 09:50
A ferraris kesereg, mert alig három körrel a vége előtt veszítette el a Magyar Nagydíjat. Kovalainen örül, mert épp akkor nyerte meg. Hamilton a defektjének az okait kutatja.

”Boldog vagyok, hogy megvan az első, remélem, még sok fogja követni” – nyilatkozta hungaroringi győzelme után Heikki Kovalainen.

A McLaren-pilóta először nyert Forma-1-futamot, ő lett a sorozat 100. GP-győztese. Csendes versenye volt, gyengén rajtolt, harmadikként jött el, sokáig ott is maradt. A vezető Massa–Hamilton kettősel nem tudta tartani a tempót, de csapattársa defekt, majd a ferraris, három környire a leintéstől, motorhiba miatt esett ki előle.

Kovalainen boldog
Kovalainen boldog

”Többször voltam már nyerési lehetőség előtt, de valami mindig közbejött. Lewis és Massa gyorsabb volt, de próbáltam nyomulni utánuk, főleg a végén a Ferrarira. Mindent megtettem, hogy nyomás alatt érezze magát, és ez lett a vége” – mondta a finn tehetség.

A másik mclarenesnek rossz napja volt, Hamilton nem tudott olyan gyors lenni, mint az edzéseken. A rajtnál Massa megelőzte, és bár közel maradt a brazilhoz, a defekt miatt már csak a pontmentésért futhatott.

"Tartottam a lépést Felipével, bíztam a győzelemben, később kellett kimennem a második tankolásra, mint neki. A defektes gumi viszont visszavetett. Nem tudom pontosan, mi történt, de legalább végül szereztem négy pontot, és megerősítettem a helyem az élen" – magyarázta Hamilton, aki négy helyett öt ponttal vezet, de már Raikkönen előtt.

Massa nem
Massa nem

A Bridgestone még vizsgálja, miért lyukadhatott ki a gumi, az első feltételezések szerint valamilyen törmelék sérthette föl, esetleg egy hegyes kavics.

Massa futama 67 körön át élete egyik legjobbja volt, szenzációsan rajtolt, előzött az első kanyarban, diktálta a tempót a gyengébb pénteki és szombati edzések után. Senki nem várta, hogy ennyire jó legyen, de ennél is sokkal nagyobb meglepetés volt a motorhiba, ami miatt megnyert versenyt veszített el.

"Az első kanyarban megvolt a verseny, csak ott előzhettem meg Hamiltont, kockáztattam, bejött. Minden tökéletes volt, aztán hirtelen megtörtént. Nagyon rosszul érzem magam, de az ilyen mindig benne van" – kesergett Massa.

A vezető angoltól nyolc, csapattársától három egységgel maradt le, pedig a céltól 12 kilométerre úgy tűnt, átveszi a vezetést. Három hét múlva Valenciában javíthat, a vb a városi pályán folytatódik.