A metró ütötte ki Webbert Szingapúrban

2008.10.03. 11:33
Nem tudta befejezni a legutóbbi Forma-1-es nagydíjat a Red Bull versenyzője, mert autójában megbolondult az elektronika. Mindez állítólag a pálya alatt elhaladó metrószerelvény miatt történt.

A Forma-1-es Red Bull istálló arra gyanakszik, hogy a pálya alatt elhaladó metrószerelvény által generált statikus elektromosság miatt romlott el Mark Webber autója a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, adta hírül az Autosport című brit magazin.

A Független Hírügynökség interpretációja szerint az ausztrál klasszis sebességváltója egyszerre két fokozatot akart váltani, amikor az egyik kanyarhoz érkezett. "Egy pillanatra nagy elektromos hullám érte el az autót" - mondta az Autosportnak Christian Horner, a Red Bull egyik illetékese.

"Metróvonal húzódik a pálya alatt, és úgy tűnik, hogy Mark éppen akkor érkezett meg a kanyarba, amikor egy szerelvény elhaladt. A metró által generált statikus elektromosságtól zavarodott meg a sebességváltó rendszer" - tette hozzá a szakember.

A metróhálózatot működtető vállalat egyelőre nem akarta kommentálni az állításokat.

Mark Webber nem tudta befejezni a szingapúri futamot, amelyet Fernando Alonso nyert meg. A Red Bull pilótája pillanatnyilag a 10. helyen áll az összetettben, 20 ponttal.