Raikkönen: Sötét időszak van mögöttem

2008.10.05. 10:18 Módosítva: 2015.05.21. 03:51
Kimi Raikkönen, a Ferrari finn világbajnoka nagyon elégedetlen az idei teljesítményével, azt mondta, sötét időszak van mögötte.

"Nem tudom megmagyarázni, mi történt velem az utóbbi időben. Nem megy a versenyzés se nappal, se éjszaka. Sajnos bebizonyosodott: ez nem az én évem" - nyilatkozta az F1 Racing honlapnak a címvédő, aki jelenleg csak negyedik a vb-pontversenyben.

"Szingapúrban éjszaka néhány körrel a leintés előtt csapódtam a falnak, és a belga GP-n nappal is hasonló eset történt. Nagyon szomorú vagyok, de úgy érzem most változik a helyzet. A hátralévő három futamon mindent elkövetek majd a siker érdekében."

A japán GP-t jövő vasárnap rendezik a fudzsi pályán, a vb-pontversenyben Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája vezet 84 ponttal, a finn 27-tel lemaradva a negyedik. Címét csak csoda esetén védheti meg; igaz, tavalyi sikere is csodaszámba ment.

Ezzel együtt már a szingapúri verseny előtt úgy nyilatkozott, bedobja a törülközőt. ”Csodának kellene történnie. Mintha a villám kétszer ugyanoda csapna be. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy kitaláljuk, így nem lehetek világbajnok” – mondta a klasszis istállója honlapján, még szeptember 17-én.