Temetik a Ferrarit az olasz újságok

2008.10.24. 19:06
Olaszországban már a csodában sem hisznek, a sajtó nagyon negatívan látja Felipe Massa F1-vb-esélyeit. Pedig tavaly Lewis Hamilton hasonló helyzetből bukott.

Lemondott az olasz sajtó arról, hogy a Ferrari megvédje tavalyi pilóta-vb-címét. Az olasz istálló esélyese, Felipe Massa simán kikapott Lewis Hamiltontól Kínában, így hétpontos hátrányba került az összetettben.

Az angolnak elég befutnia ötödikként a zárófutamon, az újságírók szerint ez sikerülhet is neki.

”Massa álma most már Hamilton hibájától függ” – írta a milanói La Gazzetta dello Sport, arra utalva, hiába győz a brazil, lesz második csapattársa, Kimi Raikkönen, ez sem sokat ér, ha riválisuk befut a szükséges pozícióban.

”A Ferrari visszalépett egyet Kínában, érthető, hogy Massa boldogtalan. Már csak a csodában bízhat” – jelent meg a római Corriere dello Sportban.

A torinói Tuttosport értékelése szerint ”Massa tudja, hogy ez volt a legnagyobb esélye a vb-győzelemre”.

Egyedül a római politikai lap, a La Repubblica bízik valamennyire a Ferrari sikerében: ”Hamiltont a múlt szelleme üldözheti, most már csak elveszítheti ezt a vb-t”.

Egy éve Hamilton ugyanis szintén hét ponttal vezetett Kimi Raikkönen előtt, mégsem sikerült megszereznie a világbajnokságot, mert csak hetedikként futott be, így egy ponttal lemaradt a címről.