Alonso: Hamilton megérdemelné a vb-t

2008.10.25. 22:11
Tavalyi nagy riválisa, Lewis Hamilton vb-címére számít Fernando Alonso, szerinte az angol meg is érdemelné a győzelmet. Igaz, neki mindegy, hogy ki nyer, már nem akar Massának segíteni.

Megkérdőjelezhetetlen lenne Lewis Hamilton világbajnoksága, ha az angolnak Brazíliában, az utolsó idei F1-futamon sikerülne megszereznie a címet, állítja Fernando Alonso.

A korábbi kétszeres bajnok tavaly csapattársa volt a 23 éves tehetségnek a McLarennél, de nem jöttek ki, az idény végén a spanyol el is igazolt. Különösen Hamilton főnökére, Ron Dennisre haragszik, ettől függetlenül szerinte ”a bajnokságot mindig a legjobb pilóta nyeri meg, ha Hamilton lesz a győztes, azért van, mert ő gyűjtötte a legtöbb pontot”.

Nem túl bonyolult magyarázatát az El Pais című lapnak konkrétabban is kifejtette: ”Hamilton Kínában a leggyorsabb volt az edzéseken, megszerezte az első rajthelyet, megnyerte a versenyt. Nem kérdéses, hogy megérdemli”.

A Renault klasszisa, aki idén Szingapúrban és Japánban is győzött gyengébb autójával, csak a mozgalmas befejezésért aggódik egy nagyon kicsit, az angol ugyanis már egy 5. helyezéssel is bajnok lenne.

”Nem túl izgalmas így, de hogy őszinte legyek, engem nem igazán érdekel, ki nyer” – nyilatkozta, pedig korábban elárulta, bár nem csapattársa, mindent megtesz a másik esélyes, Felipe Massa sikeréért.