Elgázolták a Forma-1-es pilótát

2008.11.22. 11:12 Módosítva: 2008.11.22. 12:16
Kerékpározás közben elgázolta egy autó Mark Webbert, a Red Bull Forma-1-es csapat ausztrál versenyzőjét, akit lábtöréssel szállítottak kórházba.

Mark Webber Forma-1-es versenyző saját, ötnapos jótékonysági kerékpáros, kajakos, gyaloglásos versenyén (Mark Webber Pure Tasmanian Challenge) vett részt, amikor szombaton, a Tasmánia szigetén fekvő Port Arthur mellett kerékpárjával frontálisan ütközött egy autóval.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint "súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett". Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

webber

Webbert egy hobarti kórházba szállították, melynek szóvivője nem közölt részleteket a sportoló állapotáról. Menedzsmentje viszont igen: "Mark részese volt egy kisebb közúti balesetnek, de állapota stabil, jól és jó kezekben van, csalódott, hogy nem folytathatja a versenyt".

Orvosai elmondták, lábát törte, de már túl van a műtéten, lemezt helyeztek a csonthoz, hamarosan haza is engedik. Az idei világbajnoki összesítésben 11. pilótának a kezén is van egy sérülés, de az nem törött, más baja nincs.

Az először 2003-ban megrendezett jótékonysági versenyen kerékpárral, kajakkal és gyalog kell teljesíteni a 250 km-es távot. A viadal vasárnap, Hobartban fejeződik be, Webber nagyjából az újévre gyógyul föl.