Alonso már megállapodott a Ferrarival?

2008.12.28. 12:23
A Gazzetta dello Sport szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egy titkos megegyezés értelmében 2011-től a Ferrarinál fog versenyezni. A hír a spanyol sajtóban is megjelent.

Az olasz sportlap vasárnapi számában arról számol be, hogy a jelenleg a Reanult-nál alkalmazott Fernando Alonso előzetesen megállapodott a Ferrarival, és 2011-től az olasz istálló pilótája lesz.

Úgy tudják, a szerződés négy szezonra kötné Alonsót a Ferrarihoz, és várhatóan Kimi Raikkönen helyére igazolnák, amennyiben a finn pilóta teljesítménye nem javul 2009-ben.

"Massának és Raikkönennek is két évig érvényes a szerződése, de utána meglátjuk, hogy mi lesz – nyilatkozta a közelmúltban Luca Montezemolo, a Ferrari elnöke. – Alonso egy nagy bajnok, de az élet hosszú, és ő még fiatal.”

A Gazzetta azt is megemlíti, hogy bár a Ferrari állítólagos szerződése Alonsóval 2011-től érvényes, tartalmaz egy olyan kitételt, hogy amennyiben Raikkönen nem hozza jövőre azt a szintet, amit várnak tőle, Alonso már 2010-től a Ferrari pilótája lesz Felipe Massa csapattársaként.

Szerintük ez a magyarázat arra, hogy a spanyol korábban csak egy évre hosszabbított a Renault-val.