Róma utcai F1-futamot akar 2011-től

2009.01.28. 15:06
Mindenki örül a felvetésnek, ha összejön a futam, Olaszországnak újra két nagydíja lesz. Megvalósulhat a ferraris reklám.

Utcai Forma-1-es futamot rendezne 2011-től Roma, jelentette be Maurizio Flammini olasz menedzser. A motoros Superbike-vb kitalálója és létrehozója a Ferrari Madonna Di Campiglió-i edzőtáborában tárgyalt Bernie Ecclestone F1-főnökkel, aki nyitott az ötletre.

Flammini menedzsercége szervezné az egészet, a gazzetta.it úgy tudja, elkezdődtek a megbeszélések Roma polgármesterével, aki szintén támogatja a tervet.

100-150 millió euróból ki lehetne hozni a projektet, az üzletember állítja, már nemzetközi befektetőket is talált, a fővárosnak egy eurójába sem kerülne az egész. A bevétel viszont több tízmillió euró lehet.

A nyomvonalat még nem jelölték ki, de ha a tárgyalások pozitívan folytatódnak, hamarosan megtörténhet ez is. Az olasz autóklubnak is tetszik a felvetés, nem is kérdéses, hogy Monza mellett így Olaszország újra két futamot rendezne évente. (2006-ig tartottak San Marinó-i Nagydíjat Imolában.)

Ha megvalósul a javaslat, Roma történelmi utcáin már nemcsak reklámfilmben körözhetnek Forma-1-es autók.