Kerék ölte meg a volt F1-bajnok fiát

2009.07.20. 09:31
Henry Surtees vasárnap, egy angliai Forma-2-futamon vesztette életét, amikor egy másik kocsi leszakadt kereke eltalálta. John Surtees fia 18 éves volt.

Meghalt vasárnap Henry Surtees, a volt Forma-1-világbajnok John Surtees autóversenyző fia, amikor a Brands Hatch-i Forma-2-futamon fejen találta az egyik riválisának autójáról leszakadó kerék.

Jack Clarke jobbkanyarban ütközött a gumifalnak, gépének kereke levált, visszapattogott a pályára. A nagy sebességgel érkező Surtees nem tudta kikerülni, az ütéstől azonnal elveszítette eszméletét, kocsija egyenesen a kavicságyba száguldott, majd a gumiknak ütődve állt meg.

henry-and-john-surtees

A versenyt leállították, Surteest helikopterrel kórházba vitték, de vasárnap este 11 óra körül közölték, nem élte túl a balesetet.

Henry Surtees 18 éves volt, szombaton szerezte első dobogós helyezését a sorozatban, harmadik lett, igen tehetségesnek tartották.

Apja, John Surtees az egyetlen, aki gyorsasági motoros és F1-vb-t is nyert, két keréken hétszer lett bajnok, négyen egyszer, 1964-ben, Ferrarival. Vasárnap ő és felesége, Henry anyja is a depóban volt, amikor a baleset történt.