Massa nem indul idén, jöhet Kubica

2009.09.01. 13:08
A brazilt Amerikában kivizsgálták, mindene negatív, de homlokát plasztikázzák, csak jövőre indulhat újra. Az olasz sajtó szerint a lengyel ugrik be Badoer helyett Monzától.

”Örömmel láttuk az eredményét, a csapat százszázalékosan számíthat Felipére a következő szezon elejétől” – közölte kedd délelőtt honlapján a Ferrari, miután az Egyesült Államokban újra megvizsgálták Felipe Massát.

A Hungaroringen megsérült pilóta minden lelete negatív, de a napokban újra műtik, plasztikázzák gyógyuló koponyáját.

”Elégedett vagyok az eredményekkel, egy kisebb operáció után végre elkezdhetek edzeni, aztán jöhet a gokart. Lépésről lépésre haladok, az F1-autó korai, már a tréningezés is nagy lépés” – idézte a Miamiban lábadozó Massát a Ferrari.

Az istálló vasárnap megerősítette, a versenyző felépülésétől függ átmeneti utódjának kijelölése, legkésőbb csütörtökig eldöntik, ki pótolja. Eddig Luca Badoer helyettesítette, pocsékul, a favorit a Belgiumban második Giancarlo Fisichella volt, de kedden az olasz sajtó bedobta Robert Kubica nevét.

Fisichellát a Force India-főnök Vijay Mallya szerint nem kereste meg a Ferrari, nála marad az Olasz GP-re is. A Gazzetta dello Sport szerint Kubica a befutó, akinek csapata, a BMW a szezon végén kiszáll a Forma-1-ből, így jövőre egyelőre nincs autója.