Nincs rajtsorrendje a Japán GP-nek

2009.10.03. 19:59
A hivatalos lista csak vasárnap reggel jön ki, Buttont a 9-11. hely közé sorolják, bonyolult a büntetésosztás.

A sajtó nagy része ugyanazt a felállást rakta össze, de az FIA jelezte, hivatalos csak a futam reggelén lesz, Button helye a legkérdésesebb.

Suzukában a kaotikus időmérő után a 4. Adrian Sutil, az 5. Rubens Barrichello, a 7. Jenson Button, a 10. Sebastian Buemi, a 12. Fernando Alonso öthelyes rajtbüntetést kapott. Az újságírók úgy kalkuláltak, Sutil így 8., Barrichello 9., Button 11., Alonso 14., Buemi 17. lett.

Az FIA viszont közölte, hivatalos rajtsorrend csak vasárnap reggel várható, az autosport.com szerint azért, mert a vétségek elkövetésének sorrendje is befolyásolja a felállást. Bonyolítja a dolgot, hogy a 14., bukott és megsérült Timo Glock autójában váltót is cseréletek, így a mezőny végére sorolták vissza.

Különösen bizonytalan Button helyezése, őt különböző források 9.-nek, 10.-nek, 11.-nek is jelölik.

Buemit veszélyhelyzet okozásáért, a másik négy pilótát a sárga zászló figyelmen kívül hagyásáért marasztalták el, nem lassítottak Buemi balesetének helyén. Amíg viszont Button és Barrichello le sem vette a lábát a gázról, Alonso lassított és be sem fejezte körét, csak valószínűleg nem időben.