Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bírósághoz fordult az F1-ből kitiltott Briatore

2009.11.24. 21:26

Bírósághoz fordult kedden Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault istálló korábbi csapatfőnöke. Az olasz sportvezető beadványában örökös eltiltásának eltörlését kéri, és egymillió eurós kártérítést követel a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA). A francia bíróság előreláthatólag január 5-én hoz határozatot az ügyben.

Briatore szerint megtagadták tőle a jogot, hogy megvédje az igazát, s ügyében elfogult ítélet született, amelynek meghozatalakor figyelembe vették a közte és Max Mosley akkori FIA-elnök közötti feszült viszonyt.

A FIA motorsport világtanácsa két hónapja két év felfüggesztett eltiltással büntette a Renault-t, mert a tavalyi szingapúri versenyen Piquet Jr. - elöljárói utasítására - szándékosan okozott balesetet, elősegítve ezzel csapattársa, Alonso győzelmét. Az eset nyomán Flavio Briatore csapatfőnököt örökre eltiltották a Forma-1-től, míg a főmérnököt, Pat Symondsot öt évre kizárták a FIA-rendezvényekből.