Schumacher nélkül kevésbé hajtottam

2010.01.15. 15:11
Fernando Alonso régi nagy ellenfelével lesz újra száz százalékos, annak régi helyén, a Ferrariban. Kis idő kell neki, míg belelendül az olaszokkal, de aztán tőlük is akar visszavonulni.

Nem versenyzett teljes erővel az utóbbi három évben, mert hiányzott neki Michael Schumacher, állítja Fernando Alonso.

”Az utolsó két évében nagy riválisok voltunk, 2006-ban a végéig küzdöttünk, meg akarja majd nyerni a nyolcadik címét, amit akkor én nyertem meg. Ez motiválja, engem meg az, hogy ott vagyok, ahol ő győzött, a Ferrarinál, és azt akarom érezni, amit ő egykor. Az is biztos, hogy amíg ő nem volt itt, kevésbé voltam motivált” – mondta a Ferrari alpokbeli médiahetén.

Schumacher idén visszatér, nagyon készül, így a rivalizálás újraindulhat. Főleg a szezon második negyedétől: ”Hét-nyolc napom van tesztelni, ezért az első három-négy futamon még nem biztos, hogy száz százalékos leszek. Utána viszont a legjobb Alonsót és a legjobb Ferrarit látjuk.”

A német ferraris sikereit első számú versenyzőként érte el, Alonso elmondta, ő ilyet nem akar, persze háttérbe szorulni sem társa, Felipe Massa mögött. ”Sosem kértem egyik csapatomnál sem, hogy első számú legyek, ez nonszensz. De nem akarok második sem lenni, mint néha 2007-ben” – utalt mclarenes szezonjára, amikor szerinte Lewis Hamilton előtte volt.

A spanyol megerősítette korábbi kijelentését, hogy a Ferraritól fog visszavonulni. ”A Ferrarinál jobb nem történhet a karrieredben, nem hiszem, hogy utána lehet elég motivációt találni egy másik csapathoz. A körülmények, a történelem, az érzés egyedülálló.”