Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az új McLaren a jövő Forma-1-autója

2010.01.29. 12:46
Az MP4-25 más, mint az eddigi F1-esek, a nézők és pilótái is csodálták a pénteki bemutatón.

A tavalyi és a tavaly előtti világbajnok, Jenson Button és Lewis Hamilton leplezte le a McLaren 2010-es F1-gépét, az MP4-25-öst pénteken, a főszponzor Vodafone angliai központjában.

A közönség füttyögött, amikor meglátta a gépet, amin néhány fontos részletében radikálisan eltér az eddigi F1-autóktól. Az orr az idén már a Ferrarin és a Williamsen látott hegyes Red Bull-stílus, de az oldaldobozok és a motorfedél egészen egyedi kialakítású.

A legfeltűnőbb, hogy a fedél egészen a szárnyig hátranyúlik, kapcsolódik ahhoz, az egész úgy néz ki, mintha egy rakétát szereltek volna a pilóta feje fölé. Az oldalsó idomok emiatt különlegesek, az üléstől hátrébb valójában egyetlen szögletes pont sincs a kasztnin.

Button beszédében megjegyezte, ez a jövő, a modell, ha beválik, nagy lépés lehet a Forma-1 fejlődésében. A Ferrarihoz és a Williamshez képest – nincs jobb szó rá – tényleg futurisztikus.

A motor a szokásos Mercedes, a németek saját csapattal indulnak, de 2015-ig a McLarent is ellátják.

Az MP4-25-öst hétfőn próbálják ki a legtöbb élcsapat autójával együtt az első teszten, Valenciában.