Mintha lefényezni sem lett volna idő

2010.03.05. 10:38
A Hispania Racing F1 Team az utolsó pillanatban szedte össze magát: az autónak neve nincs, a pilóták overallja sem készült el, de indul a kis Sennával és egy indiai reménységgel.

Csütörtök este Murciában leplezte le az utolsó idei Forma-1-es autót a Hispania Racing Team (HRT). A 12. csapat épphogy megmenekült, és vállalta az indulást, miután az eredeti tulajdonos Adrian Campos eladta a projektet egy spanyol üzletembernek, José Ramón Carabantesnek. Ő berántotta a volt Midland-főnök Colin Collest, aki összekapta az istállót egy héttel a nyitófutam előtt.

A kocsinak neve nincs, de legalábbis nem közölték, annyi biztos, hogy Cosworth-motor hajtja, és a furcsa grafitszürke szín nem átmeneti állapot, hanem maradni fog.

Bruno Senna, Ayrton unokaöccse az egyik pilóta, az indiai Karun Chandhok a másik. Ott voltak a bemutatón, de zakóban, mert versenyoveralljuk még nincs.

A gép egy métert sem futott, bemutatkozása élesben, Bahreinben lesz, ennek ellenére Colles a szintén újonc Virgin és Lotus elé várja. Nem is teljesen elképzelhetetlen, a kasztnit gyártó Dallarának ugyanis sok évtizedes tapasztalata van a versenyautó-építésben, csak véletlen lehet, hogy a formája épp a kizárólag számítógéppel tervezett Virginére hasonlít.