Vettel: Most megmutatjuk nekik

2010.03.27. 12:45
Az Ausztrál GP időmérőelsője bosszút állt csapattársán, Fernando Alonso esőre, biztonsági autóra számít a vasárnapi futamon.

"Most majd megmutatjuk nekik" - kiáltotta a rádión Sebastian Vettel, amikor Ausztráliában megszerezte a legjobb rajthelyet. A német csapattársát, Mark Webbert verte, aki tavaly Németországban indult az élről.

"Revánsot vettem Markon" - viccelt, felkiáltását meg azzal magyarázta, hogy a Red Bull-nál "mindenki nagyon motivált, és már alig várja a versenyt".

Két hete Bahreinben is élről indult, vezetett, de gyertyahiba miatt csak negyedik lett, így van miért kárpótolnia magát.

"Szívesen cserélnék Sebastiannal, de most már kvittek vagyunk, ő van elöl az én otthonomban - utalt az idegenbeli pole-ra Webber. A bahreini unalomról azt mondta, "ez a futam nagyon hosszú, rengeteg minden történhet, itt nem úgy fut be az első tíz, ahogy elindult".

Fernando Alonso második ferraris futamát is a harmadik helyről kezdheti, az elsőt megnyerte, így most sem volt csalódott.

"A harmadik hely rendben, örülök. A lényeg, hogy pontokat szerezzünk, nem szabad már a második futamon elszórni őket. A verseny bizonytalan, még eshet is, és a biztonsági kocsira itt gyakran kell számítani" - emlékeztetett rá, záporok várhatóak vasárnap.

A nagydíj magyar idő szerint reggel nyolc órakor rajtol.