Életem futama volt, de a csapat elszúrta

2010.03.29. 12:34
Lewis Hamilton furcsállja, miért kellett kétszer gumit cserélnie, miközben nyertes csapattársa csak egyszer állt ki. Szerinte a McLaren hibázott.

”Életem egyik legjobb versenye volt, de sajnos a taktika miatt visszaestem, végül Mark Webber kiütött. Kitettem a lelkem, jobbat érdemeltem volna” – összegezte Ausztrál Nagydíját a BBC-nek Lewis Hamilton.

Az exbajnok harmadik volt, támadta a második Robert Kubicát, amikor csapata, a McLaren a boxba hívta.

”A srácok mindig fantasztikusak, de ma a taktika nem volt jó. Mindenki egyszer állt meg előttem, valamilyen okból én kétszer. Nem tudom, ki döntötte ezt el, de ki fogjuk deríteni” – kritizálta istállóját.

Győztes márkatársa, Jenson Button a hetedik körben cseréltette le átmeneti (intermediate) abroncsait, majd végigment egy szett lágy szárazzal.

Hamilton nem érti: ”A gumijaim rendben voltak. Nagyon jó pozícióban haladtam, minden jól ment, de szóltak, hogy menjek be, fogalmam sincs, miért. Kettős győzelmet veszítettünk el, szerintem kibírtam volna a végéig”.

Button második versenyén máris győzött a McLarennel, épp ellentétesen nyilatkozott: ”Jobb nem is lehetett volna a stratégiánk, nem gondoltam rá, hogy még egyszer kiálljak. Előzetesen is azt terveztük, elmegyünk a célig egyetlen szettel”.

Hamiltonnak nem volt könnyű hétvégéje Ausztráliában: pénteken elkobozták utcai autóját, mert közúton bravúroskodott, szombaton az időmérőn csak 11. lett, hét hellyel kapott ki Buttontól. A futamra összekapta magát, ha nem hívják ki, a harmadik helye szinte biztos, így ötödik lett volna, ha Webber nem megy neki az utolsó előtti körben. Végül hatodikként behozta a kocsit.

Csapatfőnöke, Martin Whitmarsh megvédte a McLarent. "Lewis lassult Kubica mögött, egyértelmű volt, szemcsésednek a gumik. Webber váltott, és egy másodpercet gyorsult, Schumacher szintén, és ő is. Visszatekintve természetes, bánjuk, hogy elszalasztottunk egy kettős győzelmet, mert ha Lewis kibírja a célig, így történt volna, de abban a pillanatban a csere tűnt a helyes döntésnek" - idézte az autosport.com.