Szóltak, ha vizes, menjek, ezért maradtam

2010.04.18. 18:47
Button újra jól döntött, Kínában is helyes gumiválasztással nyert, úgy mint Ausztráliában. Bizonyította, az F1 nem csak arról szól, ki mennyire gyors, csapattársa hasonló helyzetben rosszat húzott.

"Megbeszéltük a rádión, hogy csináljuk, azt mondták, ha úgy érzed, túl vizes, gyere be most, ezért kint maradtam a pályán" - beszélt a Kínai Nagydíj kulcspillanatáról a győztes Jenson Button.

Csapattársának, Lewis Hamiltonnak is ugyanezt mondták, ő az utolsó pillanatban a depóba kanyarodott az első körben, míg Button továbbment, és nyert.

"Később utasítottak az átmeneti gumira, én még maradtam volna akkor is, szóval egy-egy" - viccelt a világbajnok. Hamilton beismerte, rosszul döntött, de végül hetedikről jött föl másodiknak, a McLaren kettős győzelmet szerzett, így nem volt túl csalódott.

Button a szezonban másodszor győzött, átvette a vezetést a pontversenyben, boldogan elemezte a futamot: "Emiatt nyertünk ma, a jót húztuk a jó pillanatban, a megfelelő helyen a megfelelő gumival voltunk. Ez jelentette a különbséget".

Ausztráliában hasonló húzással nyert, csak ott a futam elején ő volt az, aki a többséggel ellentétben gumit váltott.

"Ma kockáztattunk, bejött, persze egyszer úgyis elrontom majd én is. A lényeg, hogy ez nem csak arról szól, mennyire vagy gyors, olvasni kell a körülményeket is."