Ecclestone elismeri, elmaradhat a koreai GP

2010.09.27. 09:46
A pályának két hónapja el kellett volna készülnie, de még mindig nem tudták átadni. Vagy lesz, vagy nem, de másfél héttel a futam előtt átadni már igen kockázatos. Másik versennyel nem tudják pótolni, Webber és Alonso előnybe kerülhet.

Már Bernie Ecclestone is kételkedik az október 24-i első Dél-Koreai Nagydíj megrendezésében, ugyanis a pálya még mindig nincs kész. Szeptember 21-én akarta átvizsgálni a FIA, de értelme sem lett volna a pályabejárásnak, amit az autosport.com szerint a Japán GP után, másfél héttel a nagydíj kezdete előtt fognak megtartani.

Ecclestone az utóbbi hónapokban folyamatosan biztosított mindenkit, nem lesz gond a futammal, de vasárnapra elbizonytalanodott.

"Amíg nem vagyunk ott, aggódhatunk. Reméljük, szerencsénk lesz, és összejön a verseny, de nem áll jól. Hat hete át kellett volna vennünk, ám nem sikerült, átnéztük, nem volt kész. Normális esetben 90 nappal a futam előtt kell átadniuk, de ettől most eltekintünk. Amit csinálunk, elég veszélyes, ott tartunk, hogy elhalasszuk-e a futamot vagy ne. Azt mondják, minden rendben lesz, bízunk benne, igazuk van" - nyilatkozta a menedzser az AP hírügynökségnek, illetve a BBC-nek.

Koréában Karun Chandhok néhány hete kipróbálta a félkész pályát egy Red Bull-kocsival, még nem a végleges aszfalton. Több helyen hiányoztak a korlátok, a bukóterek, boxutca egyáltalán nem volt.

A szezonból a japán, a koreai, a brazil és az abu-dzabi verseny van hátra, 100 pontot lehet szerezni, de ha Korea elmarad, az a világbajnokságot is jelentősen befolyásolja. A pontversenyben öten vannak 25 ponton, egy futamgyőzelmen belül, de az ötödik Jenson Button, a negyedik Sebastian Vettel és a harmadik Lewis Hamilton kevesebb indulással jóval nehezebben tudja ledolgozni 25, 21, illetve 20 pontos lemaradását. A vb-t vezető Mark Webber és a tőle 11 pontra álló Fernando Alonso esélye a halasztással növekedne.

Koreáig már annyira kevés idő van hátra, hogy pótfutamot sem lehet kijelölni, a 19 GP-s évad 18-ra csökkenhet.