Webber Alonsót és Hamiltont akarta kiütni

2010.10.27. 19:49
Gerhard Berger volt F1-pilóta állítja, az ausztrál szándékosan csúszott át a pályán Koreában, hogy kiüsse vb-ellenfeleit, de Nico Rosberget találta el.

"Nem értem, Webber miért nem fékezett. Őrültség volt így átgurulni a pályán" - nyilatkozta Nico Rosberg, miután a Koreai GP-n nem tudta kikerülni Mark Webber törött autóját, és kiesett a versenyből.

Webber a 19. körben pördült a falnak, gépének bal hátulja összetört, majd átcsúszott keresztbe az aszfalton. Jött a Mercedes, telibe kapta.

Ennyivel le is zárult a baleset, ám az expilóta Gerhard Berger az osztrák Servus TV-nek adott interjújában konkrétan megvádolta Webbert: "Ráléphetett volna a fékre, és megállhatott volna a falnál. Kitette Rosberget, de nem a jó kocsit találta el, szerintem Alonsót vagy Hamiltont akarta".

A riporter rákérdezett, tényleg úgy gondolja-e, hogy az ausztrál szándékosan próbálta kiütni vb-ellenfeleit. "Igen, szerintem ez teljesen világos, egyértelmű, a kerekei le sem blokkoltak - válaszolta Berger. - Kiesett, tudta, hogy vége. Ilyenkor frusztrált vagy, ezer dolog kavarog a fejedben. Talán fékhibája volt, de nem hinném."

Webber a futam előtt vezette a vb-t, Alonso második, Hamilton negyedik volt, a spanyol közvetlenül a Red Bull mögött haladt, és hamar elment mellette, az angol Rosberg után érkezett, így úszta meg.

Webber még nem reagált a vádra, hétvégén csak annyit mondott, mindennapos versenybaleset volt az ütközés. A Red Bull-csapatfőnök Chris Horner szerint "a feltételezés abszurd, Webber csak mielőbb tovább akart menni, mert nem tudta, hogy az autója mennyire sérült".

Alonso nyert, átvette a vezetést a pontversenyben, mivel Vettel is kiesett, Webber maradt második, a német negyediknek esett vissza, Hamilton harmadik, két futammal a vége előtt.