Ecclestone: Bulgária nem veszélyezteti a Forma-1-es Magyar Nagydíjat

2010.11.01. 17:01
A bolgárok is pályát építenek, azt állítják, övék a térség egyetlen versenye, a magyar és a török futamot törlik. A Hungaroringnek 2016-ig szóló szerződése van.

"A Forma-1-es Magyar Nagydíj nincs veszélyben" - jelentette ki Bernie Ecclestone. Az F1-főnök azokra a sajtóhírekre reagált, melyek szerint az bolgár futam miatt a hungaroringi és a török GP is kikerülhet a programból.

Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke hétfőn beszélt Ecclestone-nal, aki megerősítette, tárgyal a bolgárokkal a Forma-1-es versenyről, ám ez semmilyen vonatkozásban nem érinti a magyarországi futam jövőjét. A magyar GP-nek 2016-ig szóló szerződése van a verseny megrendezésére.

Bogdan Nikolov, a Bolgár Motorsport Szövetség elnöke állítólag azt mondta, a jövő hónapban írják alá a Bolgár Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, és mivel a térségben csak egy verseny lenne, a programból az isztambuli és a mogyoródi kikerülne.

A bolgárok egy éve kötöttek előszerződést F1-es futam rendezésére, és akkor bejelentették, hogy állami támogatással hamarosan felépülhet egy, a verseny rendezésére alkalmas pálya, mely a tervek szerint Szófia közelében, egy 320 hektáros területen, egy korábbi légvédeli támaszponton lesz.