Kovalainen falnak ment, elájult

2010.11.29. 12:29
Baleset miatt eszméletét vesztette Heikki Kovalainen Düsseldorfban. A Lotus F1-es pilótája futama leintése után pördült meg, komoly baja nincs, de a versenyt fel kellett adnia.

A Race of Champions vasárnapi első futamán Sebastian Loeb és Kovalainen versenyzett egymással. A 2004-es verseny győztese, Kovalainen túl sokat kockáztatott: "Próbáltam a pálya minden milliméterét kihasználni, emiatt koccantam a falnak. Aztán már csak utas voltam, az első kanyarnál a falnak csapódtunk" - mondta a verseny után a finn.

Kovalainen fél percre az eszméletét is elvesztette, de a kórházban kiderült, nincs komoly baja, hétfőn Svájcban újabb vizsgálatokat végeznek rajta. A balesetnél mellette ülő barátnője, Catherine Hyde is megúszta súlyos sérülés nélkül, hátfájdalmai vannak.

A Race of Championst 1988 óta rendezik. Kezdetben csak ralisok indultak, később a autósport többi sorozatából is hívtak pilótákat.

Két versenyszámban hirdetnek bajnokot: a Nemzetek Nagydíján az országokat képviselő két-két pilóta küzd a többiekkel, míg a másik számban egyéni, kieséses versenyt rendeznek. A Nemzetek Nagydíján idén a német Michael Schumacher, Sebastian Vettel páros győzött, egyéniben Vettelt és Loeb-öt is megverve a portugál Filipe Albuquerque nyert.