Álomfizetéssel akarják megtartani Vettelt

2010.12.27. 11:33
A Ferrari 2011-től szeretné leigazolni Sebastian Vettelt a Red Bulltól. A világbajnok szerződése le is jár akkor, az olaszok az egyéves hosszabbítási opció előtt közbelépnének.

A Forma-1 legfiatalabb világbajnoka lett idén Sebastian Vettel, és a Ferrari a napokban támadást indított, hogy megszerezze. Luca di Montezemolo elnök a kölni Expressben meg is erősítette, feltétlenül szeretnék leigazolni a 23 éves németet, aki nemrég azt nyilatkozta, célja, hogy egyszer a Ferrari pilótája lehessen.

Az olaszok már 2011-től szívesen látnák Vettelt, igaz, akkor még a brazil Felipe Massának is szerződése van (a szerződés felbontása nem akadály az istállónál, a finn Kimi Raikkönennek is érvényes megállapodása volt, mégis mennie kellett a csapattól).

A Red Bull válasza sem maradt el, a csapat bejelentette: 25 millió euróra emeli a fizetését, ha náluk marad. Vettel szerződése jövőre jár le, de van benne egy egyéves hosszabbítási opció.

A Ferrari konkrét összeget még nem jelölt meg, de a spanyol Fernando Alonso körülbelül ugyanannyit keres, amennyit a RBR ajánlott, nem kizárt, hogy hasonló pénzt ajánlottak Vettelnek is.

A Ferrari az egyik legkeresettebb tervezőt, Adrian Newey-t is bombázza ajánlataival.