Van, aki nem tud győztesként viselkedni

2011.01.15. 15:20
Hevesen szólt vissza a Ferrari elnöke a Red Bull sportigazgatójának. "Ha majd a tizedét elérik annak, amit mi, akkor beszélhetünk".

Nem várt sokáig a válasszal Luca di Montezemolo, miután kedden Helmut Marko interjút adott a Bildnek.

Luca di Montezemolo
Luca di Montezemolo

A Red Bull egyik vezetője kifejtette, hogy bolond lenne Vettel, ha elhagyná a RBR-t, amíg a spanyol Alonso annál a csapatnál van. „Van annyi esze, hogy nem dől be mindenáron a mítosznak” – jelentette ki.

Marko azt sem titkolta, a Ferrari gyengíteni szeretné a konstruktőrök közt is világbajnok osztrák csapatot. „Nemcsak Vettelt vinnék el, hanem a mérnökeinket is, orvvadászatot tartanak. A szellemiségünkre törnek, azt szeretnék megteremteni saját maguknál”.

Montezemolo nem volt bőbeszédű, de üzenetértékűen fogalmazott: „vannak emberek, akik nem tudnak világbajnokhoz méltón viselkedni, nyilatkozni, beszélni. Ha egyszer valamikor a tizedét elérik annak, amit mi, akkor majd beszélhetünk”.

A Ferrari soha nem titkolta, hogy Vettelt 2012-től szívesen látná, de lehet, hogy a 23 éves világbajnok német csak egy évvel később szerződik a csapathoz.

Idén Vettel biztosan a Red Bullt vezeti, amely versenyképes lesz, erre Adrian Newey a garancia, aki az osztrákok szerint a legjobb tervező, magasan az ellenfelek felett áll. Az RBR úgy véli, Vettel simán megvédheti címét, mert tavaly kvázi 66 pontot ajándékoztak Alonsónak, amikor motorhiba ki kellett állni a versenyből.