Vettel: Igen, a Ferrariról álmodok

2011.02.15. 15:08

A múlt év végén felmerült, hogy a Ferrari csábítja Sebastian Vettelt, Fernando Alonso már arról beszélt, várja az új csapattársat, a Red Bull lépett is, megemelhette a német fizetését.

Nagyon úgy tűnik viszont, ezzel csak időt nyert, mert a világbajnok a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, előbb-utóbb mindenképp az olaszoknál akar menni.

"Imádok versenyezni, ismerem a motorsport történetét, tudom, hogy a Ferrari egy legenda. A neved a világbajnokok között olvasni különleges, de ha a Ferrari-pilóták között van, akkor is. Igen, az álmom, hogy egyszer én is náluk versenyezzek, de fiatal vagyok, van még időm. Jelenleg boldog vagyok a Red Bullnál, nélkülük sosem jutottam volna el a Forma-1-ig" - nyilatkozta Vettel.

A Red Bull-főnök Dietrich Mateschitz szerint amíg nyerő autót tudnak adni a 23 éves klasszisnak, nem fog elmenni, ha meg majd úgy érzik, ez nem jön össze, hagyják eligazolni.

Szerződése a szezon végén lejár az RBR-nél, csakúgy, mint Felipe Massáé a Ferrarinál, így a váltásnak már szűk egy év múlva sem lesz akadálya.