Hivatalos: Vettel 2014-ig a Red Bullé

2011.03.14. 14:40 Módosítva: 2011.03.14. 14:43

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel meghosszabbította F1-szerződését a Red Bullnál. Az osztrák istálló hétfőn közleményben adta tudtul, hogy a német 2012-ig érvényes szerződését újabb két évvel megtoldották.

Helmut Marko csapatfőnők a Bildnek nyilatkozott: "Nincs ok, amiért változtatnunk kellett volna a csapaton . 2014-ig mindent lekötöttünk. Maradnak a legfontosabb technikusok, Christian Horner csapatfőnök, és a zseniális tervező, Adrian Newey is."      

"Nem kommentálom most a szerződést, de   nem titok, nagyon  kényelmes helyzetben vagyok a Red Bullnál. Boldog vagyok, itt minden megvan, amire szükségem lehet" - mondta Vettel.

A pénzügyekről  nem beszéltek, de a lap szerint Vettel mostani körülbelül nyolcmillió eurós fizetésének legalább  25 százalékkal kell emelkednie, más lapok szerint évi 12 millió eurót kap majd, ezzel - Michael Schumacher és az NBA-kosaras Dirk Novitzki mögött - ő lesz a harmadik legjobban fizetett német sportember.

Vettel 2009 óta versenyez a Red Bullnál, korábban többször is utalt arra, szívesen igazolna a Ferrarihoz, vagy a Mercedeshez.

Csapattársa, Mark Webber még nem hosszabbított. Az ausztrál szerződése 2011 év végén jár le, az istálló leghamarabb nyáron ül le vele tárgyalni.