90 százalék Button volt és 10 százalék autó

2011.06.13. 14:48 Módosítva: 2011.06.13. 14:49

"Gyorshajtás miatt át kellett mennem a depón, hatszor voltam bent, de nagyon élveztem, ahogy feljöttem az utolsó helyről. Akkor is élveztem volna ezt a versenyt, ha nem nyerem meg, befogni, majd leelőzni valakit, ennél nincs is jobb érzés, az már majdnem olyan, mint egy győzelem. Az utolsó körben Sebre vadásztam, ráment a vízre, és lecsúszott az ívről, én meg kihasználtam az alkalmat. Életem legjobb versenye és győzelme, fantasztikus volt, és még a nézők is élvezhették" - áradozott szenzációs kanadai sikere után Jenson Button.

Tizedszer nyert életében, ez a győzelme hasonló volt az elsőhöz, amit 2006-ban a Hungaroringen ért el, csak még sokkal jobb. Kétszer ütközött, defektet kapott, ki kellett cserélni az első szárnyát, gyorshajtás miatt boxbüntetéssel sújtották, visszaesett a 21. helyre, mégis első lett: az utolsó körben előzte meg a végig élen álló Sebastian Vettelt.

"Ez nem csak Jenson legjobb győzelme, hanem az egész F1-történet egyik legnagyszerűbbje, hihetetlen, abszolút fantasztikus. Végig tudott koncentrálni, nyomás alatt tartotta az ellenfeleit. 90 százalék Jenson volt és 10 százalék autó" - dicsérte pilótáját Martin Whitmarsh McLaren-főnök.