Raikkönen: Csalódás a második hely

2012.04.23. 18:31

Bő két és fél év után állt újra dobogóra a Forma-1-ben Kimi Raikkönen, Bahreinben második lett, sőt, majdnem nyert is. Az egyetlen ember volt, aki tudta tartani a lépést Sebastian Vettellel, előfordult, hogy tizedekre ment tőle, sőt, szinte mellette, de végül néhány másodperccel mögötte futott be.

"Természetesen győzni akartam, de remélem, mostantól gyakrabban jutunk el ilyen pozíciókba. Már az első három futamon is ott volt a kocsi, de apró hibák nagyon sokba kerültek. Most közel jutottunk, meg kellett volna csinálnom, de nem jött össze" - értékelt a Lotus-pilóta.

A 36. körben esélye volt élre törni, ám elrontotta: "Csak egyszer próbálkozhattam, de a rossz oldalra húzódtam, ezért nem sikerült. Azonnal tudtam, hogy ez volt az egyetlen sanszom, mert aztán elfogytak a gumik, és már nem ment úgy a gép. Kicsit csalódás, de bízom benne, hogy leszünk még ennyire közel". (Az előzési kísérlet 1:20-tól a videón.)

Raikkönen hétvégéje még mindig nem lett tökéletes, csak a 11. helyről rajtolhatott, mert az időmérőn kockáztatott a gumikkal, aminek eredménye a versenyen mutatkozott meg.

"Az elején hibáztam egy kisebbet, megelőzött az egyik Ferrari, akit aztán vissza kellett előznöm, és ez időbe telt. Elég könnyen feljöttem, de így is túl sokáig tartott, mire odaértem az élre, igazából emiatt nem nyerhettünk. A legfontosabb persze, hogy végre eredményt értünk el" - idézte az Autosport a finnt.

Bahreinben bebizonyosodott, a Lotus E20-as gyors, mostantól a fejlesztéseken áll, meddig juthatnak a szezonban. Gerard Lopez csapattulajdonos azonnal kijelentette, ezen nem fog múlni a siker, tavaly is annyit fejlesztettek, mint a Red Bull, csakhogy sikertelenül, mert az új alkatrészek nem váltak be. Idén Raikkönen közreműködésével azért más lesz, egy éve Vitalij Petrov, Nick Heidfeld, majd Bruno Senna vezette az autót.