Alonso: 3. voltam, azt akartam, intsék le

2012.06.24. 22:38

11. helyről nyerte a valenciai, városi Európa GP-t Fernando Alonso, így nem csoda, hogy élete győzelmének nevezte a sikert. Nem is annyira a teljesítménye, inkább az érzelmei miatt.

"Nehéz szavakkal kifejezni, hogy mit érzek, otthon nyerni különleges. 2006-ban a Renault-val Barcelonában már sikerült, tökéletesen emlékszem arra a pillanatra, de most a Ferrarival jött össze. Az egész lelátó vörös, én meg büszke vagyok, érzésre ez életem győzelme, semmihez sem hasonlítható" - nyilatkozta a spanyol.

A balul sikerült időmérő után semmi jót nem remélt, de kiderült, Valenciában lehet előzni, és ő ki is használta a lehetőségeit. Ennek ellenére már a 3. hellyel is elégedett lett volna: "Az időmérő miatt nem is gondoltam jó eredményre vagy dobogóra, amikor a biztonsági autós szakasznál harmadik voltam, azt akartam, intsék le, menjünk ünnepelni. Két kör múlva viszont az újraindulásnál megelőztem Grosjeant, aztán Vettel kiállt, és egy nagyon hosszú futam kezdődött".

A végén így persze még nagyobb ünneplés következett, az autója a tiszteletkörön lerobbant: kihasználta a lehetőséget, és addig szórakoztatta magát meg a közönséget, míg érte nem mentek az egyik pályaautóval.