Maldonado: Min is kellene változtatnom?

2012.07.09. 20:22

Az utóbbi négy nagydíjon háromszor büntették Pastor Maldonadót, legutóbb vasárnap, Silverstone-ban, amikor Sergio Perezt tette ki a versenyből. A venezuelai Monacóban a szabadedzésen szintén Pereznek, két hete Valenciában Hamiltonnak ment neki, de egyszer sem érezte magát hibásnak. A mexikói viszont keményen beszólt neki, és súlyos büntetésre szólította fel a sportfelügyelőket, akik ennek ellenére is csak 10 ezer euróra büntették.

Maldonado megerősítette, vasárnap ő hibázott, de versenybaleset volt. "A csapat mellettem áll, az adatokból látszik, hogy elvesztettem a kocsit. A lewisos büntetést elfogadom, bár ott sem volt szerencsém, mert át kellett ugratnom a kerékvetőn, így a gép eleje nem tapadt. A mostaninál későn fékeztem a hideg gumin, ennyi" - idézte a williamsest az Autosport.

Arra, hogy sítlusa nem túl vad-e a Forma-1-hez, így felelt: "A szezon elején nagyon tisztán vezettem, minden probléma nélkül, pedig többet kellett előznöm, mert még a középmezőnyben futottam. Most Raikkönennel még kedves is voltam, óvatosan mentem, mert a hosszú futamon vigyázni akartam a gumikra".

Perez szerint a legtöbb pilóta ki van akadva Maldonadóra, de más még nem szólt be neki, és nem kelt ki magából ellene. Még Hamilton is visszafogta magát, amikor Valenciában a balesetükről kérdezték.