Alonso: Elszúrtuk a legkönnyebb pole-t

2012.09.08. 16:31

Műszaki hiba sodorta a 10. helyre a monzai időmérőn Fernando Alonsót, pedig az utolsó harmadig úgy tűnt, ő lesz az első, mindkét korábbi szakaszban a leggyorsabb volt.

"Nagy kár, mert az év legkönnyebb pole-ja lett volna. 1:24.1-et mentünk előtte könnyedén, Hamilton 1:24.0-val nyert. 23.5-re számítottunk, a 24.0 simán meglett volna. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, de ez van" - idézte az Autosport a csalódott spanyolt.

A probléma hirtelen jelentkezett, épp a legrosszabbkor. "Valami eltört a kocsiban az utolsó harmadban, vagyis nem volt időnk a javításra. Csak azért mentünk ki, hogy megnézzük, 8., 9. helyet össze tudunk-e hozni. Az autó vezethető volt, ám sokkal lassabb, rengeteget veszített a teljesítményéből. A futamon erősek leszünk, a gépet megcsinálják, aztán meglátjuk, mit tudunk összehozni a 10. helyről."

Stefano Domenicali csapatfőnök elmondta, a hátsó felfüggesztés a hibás: "Úgy tűnik, a hátsó stabilizátorral van valami technikai gond. Nagyon szerencsétlen dolog, csalódottak vagyunk és tehetetlenek, nagyszerű időmérő lett volna. Felipe 3. helyének örülünk, fent van a McLarenek mögött".