Perez beelőzgette magát a Ferrarihoz

2012.09.09. 18:52

Szenzációsan ment az Olasz Nagydíjon Sergio Perez, a 12. helyről startolva második lett. Megelőzte a fél mezőnyt, a dobogóért a két Ferrarit, Felipe Massát és Fernando Alonsót is.

"Igazán élvezetes volt, gyors voltam, támadhattam. Különösen az első szakasz számított, hogy sokáig tudtam kint maradni. Nem volt könnyű a gumit kímélni, és közben tartani is a tempót. A második szett gumin már nyomhattam neki, és jókat csatáztam" - nyilatkozta a mexikói, aki a nagy többséggel szemben a kemény gumin indult, és a futam 30. körében váltott a közepesre.

Eredményével és teljesítményével felhívhatta magára a Ferrari-vezetők figyelmét is, akik Felipe Massa utódját keresik. A brazil Monzában is átlagosan ment, negyedik lett a harmadik pozícióból rajtolva, végképp tudatosíthatta főnökeiben, váltaniuk kell. Perezt már korábban is emlegették a Ferrarival kapcsolatban, a pletykák aztán elhalkultak, most újra erősödés várható.

Perez szerint viszont vasárnapi produkciója nem számít ebben a kérdésben: "Nem tudom, illetve biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem. A csapatomért küzdök és mindig azért a csapatért fogok küzdeni, amelynél vagyok, és mindig maximálisan. Mindig harcolok, ha kell, Fernando, ha kell, Lewis ellen".