Loeb jövőre már passzióból versenyez

2012.09.27. 12:17

Nem indul rendszeresen a rali-világbajnokságban jövőre Sebastien Loeb, jelentette be a nyolcszoros világbajnok a párizsi motorshow-n, csütörtökön. A klasszis az idénynyitó Monte Carlo-ralin rajthoz áll, de aztán nem tudja, mihez kezd.

A Citroennél Mikko Hirvonen végigversenyzi a szezont, a csapat hamarosan bejelent egy harmadik pilótát, aki Loeb helyett indul, amikor a bajnoknak nincs kedve.

A 74-szeres futamgyőztes a WTCC-be, a Túraautó-vb-re, Michelisz Norberték kategóriájába tart a Citroennel, 2014-től vagy 2015-től indulnának. A Citroen közben marad a raliban is.

Loeb így nem megy rá 10. világbajnoki címére: jelenleg 8-nál jár, de idén is vezet, három futammal a zárás előtt nagyon meggyőző 61 ponttal csapattársa, Hirvonen előtt.

A 38 éves francia három éve a Forma-1-gyel is kacérkodott , több F1-autót is tesztelt, de végül nem állt rajthoz versenyen . Akár ez a terve is összejöhet a jövőben, bár erről nem beszélt Párizsban.

Loeb a raliban mindent elért, és ő az egyetlen zsinórban nyolcszoros világbajnok a motorsportok minden ágát tekitve, vagyis minden idők legsikeresebb, és valószínűleg legjobb pilótája.