Webber: Drámai lehet az idei utolsó futam

2012.11.06. 19:41

Mark Webber, a Forma-1-es Red Bull istálló ausztrál pilótája szerint drámai lehet, ha csak az idényzáró Brazil Nagydíjon dől el, hogy csapattársa, a címvédő Sebastian Vettel, vagy Fernando Alonso, a Ferrari spanyol versenyzője nyeri-e a világbajnokságot.

"Ahhoz, hogy Sao Paulóban igazán jól teljesítsen, Sebastiannak napos, száraz időre van szüksége" - nyilatkozta a 36 esztendős Webber a Red Bull saját televíziós csatornájának. "Persze esőben is tud gyors lenni, de vizes körülmények között Fernando nagyon erős, Brazíliában pedig bármikor eleredhet az eső. Korábban már láthattuk, hogy ott mindig történik valami drámai."

Az ausztrál már nem szólhat bele a vb-címért folyó harcba, a Renault-val kétszeres világbajnok Alonso 10 pontos hátránnyal követi Vettelt, a végső győztes csak közülük kerülhet ki, az összetettben harmadik Kimi Räikkönen (Lotus) lemaradása ugyanis 57 pont, a hátralévő két futamon pedig legfeljebb 50 gyűjthető.

A sorozatban két vb-t nyert Vettel a jövő vasárnapi, és a Forma-1-ben az idén debütáló Amerikai Nagydíjon, Austinban pályafutása 100. versenyén áll rajthoz, és ha 15 ponttal többet szerez, mint Alonso, akkor megnyeri harmadik bajnokságát.