Menesztik az F1 orvosát

2012.11.15. 11:11

"Most tudtam meg, hogy a FIA úgy döntött, nem hosszabbítja meg az F1-es szerződésem. Fogalmam sincs az okról, de nem is az én dolgom. Brazília tehát a 247., és utolsó futamom lesz. Az F1-ben töltött idő megváltoztatta az életem, sosem feledem" - twittelte ki szerda este Dr. Gary Hartstein, a Forma-1 főorvosa, hogy a szezon végén el kell hagynia a sorozatot.

Az okokról semmit nem tudni, annyit említett még Hartstein, hogy a FIA-elnök Jean Todt a szervezet orvosi testületével összhangban döntött a menesztéséről.

Az amerikai orvos 2005-ben vette át az évtizedeken át az F1-et szolgáló, idén elhunyt legendás Sid Watkins professzor helyét a széria orvosi stábjának élén. Már évekkel korábban tagja volt a csapatnak, így jöhet össze neki a majdnem 250 verseny.

Sokat segített a biztonsági feltételek szintjének növelésében, ám közel sem tulajdonítanak neki tizedakkora szerepet sem, mint Watkinsnak. Elődje a hetvenes évektől kezdve alkotta meg napjaink biztonsági követelményeit, ráadásul szórakoztató és rokonszenves karakter volt, a pilóták imádták, és még a drukkerek között is népszerűvé vált.