Bernie: A Vettel-Ferrari-előzésbalhé vicc

2012.11.30. 11:21

"Kár érte, mert minden olyan jól ment. Szuper verseny volt és szuper bajnokság, most meg mindenki erről beszél" - értékelte a Telegraphnak Bernie Ecclestone a Sebastian Vettel vasárnapi vb-győzelme után kreált előzésbalhét, amiben a spanyol sajtó a BBC-vel kiegészülve azt sulykolta, a bajnok tilosban előzhetett, így a vesztes Ferrari bizonyítékokat gyűjt, hogy megtámadhassa a végeredményt.

A Ferrari elismerte, az eset tisztázását kérte a FIA-tól, ami azonnal közölte, nincs ügy, mert ha tovább nézzük a bizonyítéknak tartott videót, látszik, hogy Vettel nem előzött tilosban: a sárga zászlót felváltotta a zöld, így szabályosan ment el Jean-Eric Vergne Toro Rossója mellett.

Az újságok azon okoskodtak, ha Vettel 20 mp büntetést kapna utólag, visszaesne nyolcadiknak a Brazil GP sorrendjében, így egy ponttal a spanyol lenne a bajnok.

   vettelbernie

"Az a baj, hogy senki nem tudja, miről van szó. Szerintem a Ferrari nem akarta ezt, csak túlzottan akarnak nyerni. Persze ha visszanézzük, miket csinált a Ferrari az elmúlt években...Dehát semmi nem fog történni. Mit is tehetnének? Perelnek? Lehet. Csakhogy az ügy már bukott, mikor még el sem kezdődött - érzékeltette Ecclestone, mennyi esély volt rá, hogy Vettelt büntessék, és Alonso zöld asztalnál világbajnok legyen egy héttel vagy még többel az utolsó futam leintése után. - Meghát ott van az a tény, hogy zöld zászló volt, és ezt senki nem vitatja. Ez az egész teljes vicc. Minden eljárás szükségtelen. Totálisan és alapvetően hibás felindulás."

Vettel hatodikként ért célba, Alonso másodikként, így 3 ponttal a Red Bull-pilóta vitte el a címet.