A Lotusszal világbajnokságot lehet nyerni

2013.01.29. 13:41

Nem beszélt sokat az új Lotus hétfői bemutatóján Kimi Raikkönen, de néhány mondatban azért értékelte a látottakat. Főleg azt próbálta belőle kihúzni a háziriporter, hogy érzi magát a csapatnál.

"Egy ideje velük dolgozom, nyilvánvaló, hogy igazi versenyzők, bár ez abból is látszik, hogy világbajnokságokat nyertek. Semmi sem utal arra, hogy egy újabb világbajnokság lehetetlen lenne. Természetesen az ellenfelek nagyon kemények, mindenki nyerni akar, csakhogy ez az istálló korábban már mindenkit megvert, és semmi sem szól ellene, hogy ne tudnák újra megcsinálni" - mondta Raikkönen arra utalva, a Lotus még Renault-ként Fernando Alonsóval, előtte még Benettonként Michael Schumacherrel két-két vb-címet szerzett.

   lotus e21

A finn megerősítette, bár az idény végén kifut a szerződése a Lotusszal, nem áll szándékában másfelé nézelődni, ha minden a tervek szerint alakul: "Nem igazán gondolok még a következő szezonra, de élveztem a visszatérőszezonomat, és semmi okot nem látok, miért ne élvezhetném 2013-at is. Ráadásul 2014-re nagyon megváltoznak a kocsik, ne mondja senki, hogy az nem lesz izgalmas".

Az E21-es modellről egyáltalán nem beszélt, annyit gyejzett meg, hogy a tesztekig úgysem lehet semmi mérvadót mondani. Egy hét múlva kezdődik a gyakorlás Jerezben, talán majd akkor.