Raikkönen nem fárad, Vettel a gumin szív

2013.05.13. 11:37

Nem bírt Fernando Alonso Ferrarijával Kimi Raikkönen a Spanyol GP-n, a negyedik Sebastian Vettelt pedig még a másik Ferrariban Felipe Massa is megelőzte. A finn és a világbajnok is beletörődtek a vereségbe, állítják, többet nem tehettek a sikerért.

"Féltávnál talán vezettünk, de neki új gumijai voltak, nekünk meg a régiek. Könnyű előzni, semmi értelme igazán küzdeni, mert úgysem tudnám magam mögött tartani - nyilatkozta Raikkönen, akit jó féltáv után előzött meg végleg Alonso. - Azt tudtam, ha közel tudok maradni, lehet esélyem, de már a rajtnál elment, és a végén meg túl gyors volt. Nem volt jó a startunk, de végülis nem ezen múlt."

Vettel futama problémásabb, állítja, a Red Bull a leggyorsabb autó időmérőn, de a Pirelli gumi a versenyen elkaszálja őket: hiába indult ő harmadikként, Raikkönen negyedikként, Alonso ötödikként, Massa kilencedikként, sansza sem lehetett ellenük.

"Örülhetünk a negyediknek, vagy legalábbis örülnünk kell. Az első három kocsi túl gyors volt nekünk, mert jobban kezelték a gumijukat. A futam teljesen más, mint egy kör, a kocsi elég gyors, de kicsinálja a gumikat. Hárman jobban teljesítettek, fel kell zárkóznunk. Nem az autó sebességén kell javítanunk, hanem a gumi sebességén. Ráadásul túl sokáig próbálkoztunk a három kiállással, aztán be kellett ismernünk, hogy nem fog összejönni" - magyarázta a hiányosságaikat a világbajnok.

A Red Bull folyamatosan, a szezon kezdete óta osztja a Pirellit, hogy hozzon tartósabb gumikat, és bár Vettel ötből kétszer nyert, állítják, csak azért, mert kétszer tudták eltalálni, és kihasználni maximálisan a gumikat.