Kimi Raikkönen dönthetett: Ferrari

2013.08.13. 10:34

A Ferrarinál folytatja karrierjét Kimi Raikkönen a 2014-es szezontól kezdve, állítja a finn ilta-sanomat.fi. A weboldal a pilótához közeli forrásokra hivatkozik, és azzal indokolja döntését, hogy egyrészt a Ferrarival lett világbajnok 2007-ben, másrészt a Red Bull-főnök Dietrich Mateschitz Fernando Alonsót akarja Sebastian Vettel csapattársának.

Raikkönen menedzserei tárgyalnak a Red Bullal is, amiről hónapok óta úgy tudni, szívesen látná a finnt. Két hete, a Hungaroringen merült fel Alonso neve az RBR-nél, amikor a csapatfőnök Chris Horner beszélgetett a spanyol ügynökével, és nem cáfolta, hogy az átigazolásról is szó esett.

Alonsót a futam után figyelmeztette Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, mert lehúzó megjegyzést tett az autójára. Nem biztos viszont, hogy a főnök Alonsót cserélné le, ugyanis Felipe Massa helye sokkal bizonytalanabb a csapatnál. Korábban Raikkönen és Alonso is elmondta, kijönnének, semmi bajuk egymással. A 33 évest nem rég megkérdezték, visszatérne-e a Ferrarihoz, amit 2009-ben hagyott el, ezt felelte: "Nem tudom. Olyan sok dologról mondtam már, hogy soha. De semmit nem lehet kizárni".

Raikkönen és Alonso
Raikkönen és Alonso

A Red Bullnál Sebastian Vettel folyamatosan Raikkönent dicséri, egy párhetes interjúban Raikkönen is elismerően beszélt a németről, aki az egyetlen barátja az F1-versenyzők között.

Jó ötlet visszamenni a Ferrarihoz?

A Raikkönenért folyó csatából állítólag jelenlegi istállója, a Lotus sem esett még ki, múlt héten Eric Boullier csapatvezető hangsúlyozta, hogy képes megtartani szupersztárját.

Hivatalos bejelentést a Red Bull a jövő hétvégi Belga-, vagy inkább a három hét múlva következő Olasz GP-n tervez arról, hogy ki lesz Vettel társa 2014-től.