Ferrari: Raikkönen szerződése légből kapott

2013.08.15. 13:23

Finnországban állítják, Kimi Raikkönen döntött, és a Ferrarinál folytatja jövőre, ám a BBC az értesülés után pár nappal azt írja, mégsem, ugyanis a Ferrari cáfolja ezt.

"Jelenleg nem is gondolunk a pilótapiacra. A világbajnokság az elsődleges. Most nem foglalkozunk a versenyzőkérdéssel, még akkor sem, ha a végén lecseréljük Felipét. Az információ légből kapott" - idézi a BBC az olaszok egyik sajtóreferensét.

A Magyar Nagydíj után pár nappal merült fel, hogy a Ferrari ajánlatot tett Raikkönennek, a hét elején ezt erősítette fel a finn Ilta-Sanomat című újság. Raikkönen mostani csapata, a Lotus, korábbi kérője, a Red Bull és a Ferrari között vívódhat, bár könnyen lehet, hogy a Ferrarit az ő ügynökei dobták be a sajtónak, hogy így gyengítsék a Red Bull tárgyalási pozícióját.

Raikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett a vörös autóval, sőt, első évében azonnal világbajnok lett, majd két évvel később távozott, nem csak onnét, a Forma-1-ből is. 2012-es visszatérése óta mind a 30 futamán célba ért, és csak egyszer nem szerzett pontot, a BBC szerint ez nagy hatással van Luca Montezemolo Ferrari-elnökre, aki inkább Fernando Alonso csapattársát, és nem helyettesét látja az exbajnokban.

Vagyis inkább a botladozó Felipe Massa helyére vihetné, akinek bizonytalan helyzetét az istálló szóvivője sem tagadta.

Alonso közben a Red Bullnál is felmerült, mint Sebastian Vettel társa 2014-től, annyit tudni, tárgyaltak a lehetőségről. Az RBR legkésőbb három hét múlva akarja bejelenteni, kit igazol a világbajnok mellé: Raikkönenen és Alonsón kívül a Toro Rosso-pilóta Daniel Ricciardo is esélyes.